Velvyslanectví České republiky v Pekingu

Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

První česko-slovensko-čínský gastromický festival

V pátek 11. října 2013 se ve společném areálu velvyslanectví ČR a velvyslanectví SR v Pekingu uskutečnil první česko-slovensko-čínský gastronomický festival v Číně. Akci pořádaly české a slovenské velvyslanectví v Pekingu ve spolupráci s Čínskou kulinářskou asociací a za výrazné podpory Smíšené česko čínské komory vzájemné spolupráce. Pozvaní hosté měli možnost ochutnat některé typické pokrmy z České republiky, Slovenska a Číny. Návštěvníci si užili kvalitní jídlo a pití v neformální atmosféře a příjemné zeleni areálu velvyslanectví.

Festival je další akcí, která přispěla lepšímu vzájemnému poznání našich kultur a posíllila tak bilaterální vztahy mezi ČR a ČLR. Festival také umožnil dovozcům českých potravin do Číny prezentovat své výrobky.

Mezi pozvanými hosty byli zejména představitelé čínské státní správy, zástupci malých a středních firem, kteří se v gastronomické oblasti pohybují, zástupci významných hotelů a novináři, kteří se zaměřují na ekonomickou či gastronomickou problematiku.

Za českou stranu se mj. zúčastnil Plzeňský kraj, který návštěvníkům nabídl zejména ochutnávku plzeňského piva. Starosta Náchoda a prezident Smíšené česko čínské komory vzájemné spolupráce Jan Birke pak osobně představil náchodské pivo Primátor.

Oficiálního zahájení se vedle velvyslance Libora Sečky, jako hlavního hostitele, zúčastnil také první náměstek ministra zemědělství ČR Stanislav Kozák.

 

 

Reportáž z akce na China Daily zde