srpski  česky 

rozšířené vyhledávání
podpis4
Foto: (@MZV)
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Malé lokální projekty v r. 2012

(Archivní článek, platnost skončena 07.03.2013.)

Dne 29. února a 1. března tohoto roku byly na ZÚ Bělehrad podepsány smlouvy k Malým lokálním projektům pro rok 2012. Pro rok 2012 bylo schváleno pět projektů. Dva z nich jsou ze sektoru školství a tři z oblasti zdravotnictví.

Ze strany ZÚ se podpisu zúčastnila velvyslankyně ČR v Bělehradě Hana Hubáčková a vedoucí  ekonomického úseku Luboš Joza a ze strany příjemců dotací byli přítomni:

  • představitel „Asociace rodičů slepých a zrakově postižených dětí Srbska“ v Bělehradě pan Dragan Kovačević. Projekt zahrnuje nákup 7 kusů notebooků pro slepé a zrakově postižené děti Srbska;
  • ředitelka školy zrakově postižených dětí „Veljko Ramadanović“, v Zemunu paní Radmila Laban. Projekt zahrnuje nákup zařízení pro slepecké písmo.

Z oblasti zdravotnictví byli přítomni:

  • ředitel nemocnice KBC DR D. Mišović v Bělehradě pan Radisav Ščepanović.  Projekt zahrnuje nákup 9 kusů křesel pro hemodialýzu;
  • ředitel zdravotního střediska Vranje pan Uroš Trajković. Projekt zahrnuje nákup ultrazvukového zařízení pro zjištění stavu kyčlí novorozenců;
  • ředitelka „Výboru pro lidská práva Majdanpek“ paní Mionka Nikolić. Projekt zahrnuje nákup zařízení a provedení vyšetření několika desítek žen v oblasti Majdanpek.

Pro rok 2012 Česká republika poskytla Srbsku v rámci Malých lokálních projektů donaci ve výši 1 mil. Kč (cca 4 mil. dinárů).