по-русски  česky  română 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Dny české kuchyně v Kišiněvě

(Archivní článek, platnost skončena 31.12.2013.)

Ve dnech 29. - 31. října 2010 proběhly u příležitosti oslav státního svátku ČR v kišiněvské restauraci Vintage. Lounge&Art; Café "Dny české kuchyně".

Hlavními protagonisty akce ale byli mistři-kuchaři Jan PýchaJan Pýcha a Jaromír SadílekJaromír Sadílek, oba držitelé mnoha mezinárodních i národních ocenění v oblasti gastronomie, mezi něž patří např. medaile M. D. Rettigové udělovaná Asociací kuchařů a cukrářů ČR, medaile z kulinářských olympijských her, německý řád Sv. Vavřince a další.

Čeští kuchaři připravili pro moldavské zákazníky menu skládající se z typických českých jídel: tlačenky, bramboračky, kulajdy, svíčkové, pečené kachny, guláše a tradičních knedlíků různých druhů. Jako zákusek byly podávány jablkový závin, lívance či švestkový koláč. Mezi nápoji nechybělo české pivo, becherovka a slivovice.

O českou kuchyni projevila zájem i média, informace o této akci včetně rozhovorů s vedoucím zastupitelského úřadu a kuchaři proběhla v hlavních večerních zprávách televizních stanic PRO TV a PUBLIKA a dostala se na stránky tištěných (deník Timpul) i elektronických médií (Agenda, Allmoldova). Dále by měl vyjít článek s recepty ve zdejším populárním ženském časopise Aquarelle.

Dny české kuchyněDny české kuchyněDny české kuchyně