по-русски  česky  română 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Mezinárodní hudební festival "Královna houslí"

(Archivní článek, platnost skončena 31.12.2013.)

Ve dnech 1. - 3. 10. 2010 proběhl ve vyhlášené koncertní síni Kišiněva Varhanním sále 2. ročník mezinárodního hudebního festivalu "Královna houslí".

Ve dnech 1. – 3. 10. 2010 proběhl ve vyhlášené koncertní síni Kišiněva Varhanním sále 2. ročník mezinárodního hudebního festivalu „Královna houslí“, jehož organizátoři jsou bratři dirigenti Vasile a Dumitru Goia. Českou účast letos zajistila mladá houslistka Markéta Fraňková, která tak navázala na vystoupení svého profesora Romana Fedčuka z loňského roku.

M. Fraňková je studentkou Konzervatoře v Plzni a během tří kišiněvských vystoupení zahrála Dvořákovu Romanci, Čajkovského Melodii a Piazzollovu Zimu z cyklu Ročních období.

Festival „Královna houslí“ si klade za cíl propagaci mladých umělců a umožnit jim setkání a spolupráci se zkušenějšími a známějšími kolegy. Kromě naší interpretky se festivalu zúčastnili Alexandr Vinnitski (RF), Ilian Gârneţ (Moldavsko), Gabriel Croitoru (Rumunsko), Anna Mazor (Izrael), Christina McGann (USA) a Alexandra Conunova (Moldavsko).

Ms. Frankova Ms. Frankova Ms. Frankova Ms. Frankova