english  česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Wall Street Technology Conference 2014

(Archivní článek, platnost skončena 20.05.2015.)

Dne 15. května 2014 se v České národní budově v New Yorku uskutečnil druhý ročník prestižní konference „Wall Street Technology Conference 2014“. Jednalo se o celodenní akci, zaměřenou na problematiku tzv. T5, neboli pěti nejvýznamnějších technologických trendů současnosti (Outsourcing, Cloud Computing, Big Data, Mobility a Cyber Security), jíž se zúčastnilo více než 150 zástupců významných firem a institucí finančního sektoru USA. Tuto akci uspořádal newyorský The Outsourcing Institute a v prostorách ČeNB ji již podruhé v řadě hostil Generální konzulát ČR.

Díky bezúplatnému poskytnutí prostor ČeNB na tuto akci získal GK New York možnost tzv. „Sponsor Keynote“, neboli půlhodinového bloku v programu, vyhrazeného k prezentaci českých firem a jejich inovativních řešení v oblasti výše uvedených trendů. Český blok moderoval DEK GK NY Stanislav Beneš a v jeho průběhu se svými prezentacemi postupně vystoupili představitelé tří českých IT firem – Granton Consulting, Invea-Tech a Zentity. Jejich případové studie zahrnovaly následující témata: optimalizace firemních procesů v oblasti IT, komplexní síťová řešení pro vysokorychlostní a páteřní sítě v oblasti elektronických obchodů a mobilní aplikace pro finanční sektor s vysokou mírou zabezpečení.

Mezi dalšími řečníky a panelisty na konferenci vystoupili zástupci firem a institucí jako např. Bloomberg, Amazon, Cisco, Unisys, Thomson Reuters, Capgemini, DextraTech, UBS, Gartner, Bank of Tokyo/Mitsubishi nebo New York Stock Exchange. Ve svých příspěvcích a interaktivních panelech se zabývali rychle se měnícími technologickými prioritami významných světových hráčů ve finančním sektoru v návaznosti na vývoj mobilních technologií a na neomezený přístup k datům v reálném čase.

Bankovní domy, burzy i pojišťovny čelí překotnému technologickému vývoji v oblasti IT a z něj vyplývajícího tlaku trhu na operativní zavádění stále nových a nových technologií do každodenní firemní praxe. Zároveň však musí vyhovět neustále se zpřísňujícím požadavkům regulačních institucí v zájmu zamezení případné další světové finanční krize. Požadavky na bezpečnost přenosu a uchování zákaznických dat pak dotvářejí „technologický“ trojúhelník, ve kterém se leckterý CIO z významné světové finanční společnosti pohybuje jen s velkými obtížemi. Technologické výzvy a problémy pak ještě umocňuje každodenní tlak investorů na úspornost a snižování nákladů, který bývá často řešen prostřednictvím outsourcingu některých produktů nebo celých firemních procesů do ekonomicky výhodnějších lokalit.

Wall Street Technology Conference 2014 svým zaměřením na sektor moderních informačních technologií plně zapadla do strategie GK New York na prezentaci České republiky jako technologicky vyspělé země s vysokým kreativním a inovativním potenciálem a na podporu českých firem z prioritních odvětví s vysokou přidanou hodnotou. Konference byla stejně jako v loňském roce oslovenými účastníky vysoce hodnocena, přinesla zajímavý a svěží pohled na aktuální vývoj na tomto velice dynamickém trhu a pořadateli byl tudíž vyjádřen přetrvávající zájem na dlouhodobé spolupráci při pořádání dalších ročníků WSTC v České národní budově.

 

WSTC

WSTC

WSTC