česky  dansk  english 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Oslava „Roku české hudby“ v Dánsku

U příležitosti letošních oslav „Roku české hudby 2014“ uspořádalo Velvyslanectví ČR v Kodani ve spolupráci s Copenhagen Festival Ensemble v neděli 28. září 2014 v Odd Fellow Palæet v Kodani koncert české komorní hudby.

V úvodu slavnostního večera hosty přivítal velvyslanec Jiří Brodský, jenž ve svém projevu pohovořil o významu roku zakončeného číslem „4“, který je tradičně zasvěcen české hudbě. Zmínil se také o státním svátku 28. září, kterým si Česká republika připomíná patrona země Svatého Václava.

Koncert - velvyslanec J. Brodský
Úvodní projev velvyslance Jiřího Brodského

Program koncertu posluchačům představil díla nejvýznamnějších českých skladatelů – L. Janáčka, B. Smetany, B. Martinů, J. Suka a A. Dvořáka.

Na pozvání Copenhagen Festival Ensemble během večera v rámci uměleckého souboru vystoupili také dva čeští interpreti violistka Kristina Fialová a violoncellista Petr Nouzovský.

Vedle široké dánské veřejnosti a českých krajanů se této významné hudební události zúčastnili na pozvání velvyslance také osobnosti kulturního, obchodního a politického života v Dánsku a zástupci diplomatických sborů v Kodani.

Koncert - CFE
Zleva: ředitel CFE Kiril Aginsky, Petr Nouzovský (violoncello), Vytis Sakuras (piano), Marie Hanskov (housle) a Kristina Fialová (viola)

Rok české hudby 2014 je oslavou významných hudebních výročí více než 60 českých skladatelů, interpretů a souborů, které si letos Česká republika připomíná doma i v zahraničí.

Uměleckou záštitu nad projektem převzali Sir Simon Rattle a Magdalena Kožená. Čestným prezidentem Roku české hudby 2014 se stal Jiří Bělohlávek. Politickou záštitu poskytl prezident republiky Miloš Zeman.

Pozvánka
Program
Copenhagen Festival Ensemble
Rok české hudby 2014

Rok české hudby logo

přílohy

PROGRAM_FINAL 565 KB PDF (Acrobat dokument) 1.10.2014