česky  dansk  english 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Noc s Andersenem 2014

V pátek 4. dubna 2014 se uskutečnil již čtrnáctý ročník tzv. „Noci s Andersenem“, během které proběhlo na mnoha místech v České republice čtení pohádek Hanse Christiana Andersena pro děti. Akce, která má za cíl podpořit zájem dětí o čtení se ve stejný den konala i v České škole v Kodani, ale také ve Velké Británii, Francii, Švýcarsku, Slovinsku, USA, Austrálii, a v některých afrických zemích.

V loňském roce získaly hlavní organizátorky projektu Hana Hanáčková a Miroslava Čápová z dětského oddělení uherskohradišťské Knihovny B. B. Buchlovana prestižní cenu Hans Christian Andersen Award, která je od roku 1996 v Odense (Andersenově rodišti) udělována organizacím, institucím i jednotlivcům, kteří přispěli k propagaci a šíření znalostí o nejvýznamnějším dánském spisovateli Hansi Christianu Andersenovi po celém světě.

Jedním z partnerů projektu se i v letošním roce stalo Velvyslanectví České republiky v Dánském království a při této příležitosti zaslal velvyslanec svůj pozdrav dětem, které se této akce zúčastnily.

Noc s Andersenem
Plakát Noci s Andersenem 2014
Pozvánka České školy v Kodani
Česká škola v Kodani

přílohy

DOP_pozdrav_velvyslance_2014_1 284 KB PDF (Acrobat dokument) 7.4.2014

Pozvanka_a_prihlaska__Noc_s_Andersenem_1 210 KB PDF (Acrobat dokument) 7.4.2014