česky  dansk  english 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Výstava Oldřicha Kulhánka v Galerii Shambala

Ve dnech 18. května – 9. června 2006 se v prostorách kodaňské galerie Shambala konala autorská výstva českého grafika Oldřicha Kulhánka.

Ve dnech 18. května - 9. června 2006 se v prostorách kodaňské galerie Shambala konala autorská výstva českého grafika Oldřicha Kulhánka připravená ve spolupráci s Velvyslanectvím České republiky nazvaná Oldřich Kulhánek: The Living Body - Grafika: litografie, lepty.

JOB

Výstavu na slavnostní vernisáži otevřeli za přímé účasti mistra Oldřicha Kulhánka velvyslanec České republiky v Dánsku pan Ivan Jančárek a předsedkyně výboru pro kulturu a knihovnictví městské části ve Frederiksbergu paní Grethe Rostbohl. Dílo předního českého grafika bylo v Dánsku vystavováno poprvé a s potěšením lze konstatovat, že precizní dokonalost i dojímavá oduševnělost vystavovaných litografií a leptů hosty doslova nadchla. Příjemná a vtipná přítomnost mistra Kulhánka, jeho bezprostřední lidskost, pak vernisáž mile zarámovaly. Výstava představila Kulhánkova grafická díla vytvořená technikami litografie a leptu a inspirovaná tématem lidského těla, velmi ovlivněná zejm. biblickým příběhem člověka Jóba. Kulhánek se ve svých dílech snaží pochopit lidský osud a porozumět smyslu povolání člověka k životu, jeho postavení ba vržení doprostřed světa.

Oldřich Kulhánek: český umělec mezinárodního věhlasu, mistr neformální virtuosity, mistr grafiky a kresby.