česky  dansk  english 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Zahájení výstavy „České památky UNESCO“ v Esbjergu

Ve výstavní hale radnice v Esbjergu proběhla 26. ledna vernisáž výstavy „České památky UNESCO“, která se uskutečnila jako doprovodná kulturní akce českého předsednictví v Radě EU.

Vystavené panely

Úvodní slovo pronesl starosta Johnny Søtrup. Vyzdvihl krásu českých památek na seznamu UNESCO, které svým množstvím daleko převyšují počet památek zapsaných na dánském území. Velvyslanec Zdeněk Lyčka poděkoval za spolupráci a poté představil logo, motto a priority CZ PRES a upozornil na hlavní kulturně prezentační akce spojené s českým předsednictvím v Dánsku v první polovině roku 2009. 

Starosta Johnny Søtrup a velvyslanec Zdeněk Lyčka

Zároveň vyjádřil přesvědčení, že právě zahajovaná výstava naláká mnohé dánské turisty k návštěvě Česka. Tomuto cíli by mělo posloužit i množství turistických materiálů, které vystavované pamětihodnosti doprovázejí. Severská kancelář agentury CzechTourism se sídlem ve Stockholmu ve spolupráci s kodaňským zastoupením Českých aerolinií připravila pro návštěvníky soutěžní kvíz. Vylosovaný vítěz získá víkendový pobyt v Praze pro dvě osoby.

Starosta Johnny Søtrup a vedoucí tajemnice chefsekretær Margit Sørensenová

Vernisáž byla zakončena číší českého piva a vína. Výstava bude v Esbjergu otevřena do 6. února.

Radnice v Esbjergu