česky  dansk  english 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Mezinárodní veletrh "Ferie 2009"

Ve dnech 23.-25. ledna 2009 se konal v největším kodaňském výstavním areálu - na výstavišti v Bella Center - mezinárodní veletrh FERIE 2009, který patří mezi nejvýznamnější veletrhy cestovního ruchu severní Evropy.

Souběžně s tímto veletrhem proběhla mezinárodní výstava GOLF 2009 a výstava CAMPING 2009.

Na letošním již 27. ročníku této veletržní akce se prezentovalo na ploše 48.000 m2 cca 750 vystavovatelů ze 48 zemí. Celkový počet návštěvníků se odhaduje na 45 – 50.000.

Český stánek agentury CzechTourism

Reprezentace Krajského úřadu Jihočeského kraje

Česká republika se představila prostřednictvím oficiálního stánku státní agentury na propagaci cestovního ruchu CzechTourism za účasti dalších českých vystavovatelů – např. letecké společnosti ČSA a.s., Krajského úřadu Jihočeského kraje, obchodní společnosti JAF – Lipno s.r.o. atd. Český stánek logisticky zabezpečila realizační firma TERIS a.s.

Český stánek byl umístěn na velmi frekventovaném místě téměř v samém středu výstaviště, přičemž národní expozice byla pro návštěvníky letos atraktivnější zásluhou rozsáhlého využití multimediálních technologií (DVD spoty, velkoplošné prezentace). Navíc expozici průběžně obohatilo několik doprovodných akcí – ochutnávky českého piva, ochutnávky karlovarských oplatek a navlékaní korálků z Jablonexu atd.

Ochutnávka karlovarských oplatek


Český stánek navštívil již v den zahájení veletrhu velvyslanec Zdeněk Lyčka, který se rovněž zúčastnil tiskové konference zaměřené především na propagaci České republiky jako atraktivní golfové destinace.

Tisková konference

Tisková konference

27. ročník veletrhu FERIE potvrdil, že Česká republika je pro návštěvníky z Dánska stále velmi oblíbenou destinací. Zájem o informace, o tiskové materiály i o doprovodný program byl zcela mimořádný a de facto potvrdil nedávno zveřejněné statistiky, dle kterých jezdí ze severských zemí do ČR nejvíce návštěvníků právě z Dánska.

Ochutnávka piva