deutsch  česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Jagd & Hund 2014

(Archivní článek, platnost skončena 27.02.2015.)

4. - 9. února 2014 se v Dortmundu konal 33. ročník největšího honebního veletrhu v Evropě. Novinkou oproti loňskému roku je přesunutí prezentace rybářského sportu do separátních výstavních prostor pod názvem Fish & Angel, díky čemuž se více místa uvolnilo pro účely samotného honebního veletrhu. Veletrhu se celkem účastnilo 748 vystavovatelů, kteří své produkty a služby prezentovali v pěti tematických odděleních: terénní vozy, lovecké oblečení a příslušenství, lovecké zbraně a optika, lovecké výlety, a lovečtí psi. Na veletrhu byly zastoupeny i firmy z České republiky.

Milovníci honů a přírody mohli shlédnout rozmanitý doprovodný program naplněný například prezentací více než 1 300 loveckých psů, ukázkou dravců, doprovodných koncertů dechových orchestrů, ukázkou různých typů lovu, či promítáním filmů o lovectví, rybaření a přírodě.

Na své si přišly i ženy - nechyběly módní přehlídky a vyhlášení ceny pro nejlepšího kožešníka „International German RedFox Award“. Tato cena má přispět k dlouhodobě udržitelné populaci volně žijících lišek, neboť pro účely soutěže mohly být představeny pouze modely vyrobené z kožešin volně žijících a právně ulovených lišek. Mužské publikum pak mohlo zavítat do revíru 4x4 a vyzkoušet parkur terénních vozů či navštívit sekci „Dřevo a les“ a přiučit se o bezpečném zacházení s motorovou pilou.

Vrcholem veletrhu bylo mistrovství Německa ve vábení jelenů za účasti 15 mužů, jedné ženy a desetiletého chlapce. K odpočinku lákala především hala 5, kde se návštěvníci mohli od předních šéfkuchařů, profesionálních lovců a autorů kuchařek přiučit novým postupům zpracovávání zvěřiny.

Spokojenost návštěvníků s veletrhem dokládá nejen jejich rekordní počet (více než 80 000) ale i to, že bezmála 90 % z nich si na veletrhu něco zakoupilo či objednalo v průměrné hodnotě 635,00 EUR. Veletrh se snaží propojit myslivost a lovectví s ochranou přírody, tak že výtěžek z ukázek veletrhu bude věnován na projekty zabývajících se ochranou přírody.