deutsch  česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Mezinárodní veletrh INTERPACK 2014

(Archivní článek, platnost skončena 31.05.2017.)

Ve dnech 8. – 14. května 2014 se v Düsseldorfu konal mezinárodní veletrh obalové techniky a příbuzných výrobních oborů INTERPACK 2014, který patří ve svém oboru k nejvýznamnějším světovým veletrhům. Letošního ročníku se zúčastnilo 2 700 vystavovatelů a veletrh navštívilo 175 000 návštěvníků, z toho více než 75 procent návštěvníků bylo ze zahraničí, a to 120-ti různých národností.

Z České republiky se zúčastnilo celkem 15 firem. Několik českých firem např. ASTRO Vlašim spol. s r.o., J 4 s.r.o., KRPA PAPER, a.s. či OTK GROUP, a.s. se veletrhu účastnily za podpory agentury CzechTrade, která pro ně pod českou vlajkou připravila společný prezentační stánek.

Hlavní témata veletrhu byla především efektivita zdrojů u strojů a příslušenství, použití balících prostředků, kvalita a bezpečnost, záruka nefalšování konečných produktů především v oblasti jídla, nápojů a farmak. Neméně důležitým tématem veletrhu byla rozmanitost a flexibilita v rámci nabídky a rychlého produktového cyklu.

Součástí veletrhu byl velmi úspěšný kongres SAVE FOOD, kterého se zúčastnilo přes 450 delegátů a který se v letošním roce zaměřil na neziskové organizace zabývajících se osvětou politicko-společenského problému potravinových ztrát a mrháním potravinami v celosvětovém hodnotovém řetězci. 

Více informací o veletrhu lze nalézt na www.interpack.de. Příští ročník veletrhu se uskuteční za 3 roky, v květnu 2017.