deutsch  česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Wire and Tube 2014

(Archivní článek, platnost skončena 17.04.2015.)

Přes 2500 mezinárodních vystavovatelů z průmyslu vyrábějících trubky, dráty a kabely se sešlo na letošních veletrzích Wire 2014 a Tube 2014, které se konaly v termínu od 7. – 11.4.2014 v Düsseldorfu. Díky vylepšení letošní konjunktury (nejen v oblasti oceli) byli vystavovatelé pozitivně naladěni, což se ukázalo nejen na vysokém množství prezentovaných novinek ale i na přírůstku počtu vystavovatelů a prodejní vystavovatelské plochy.

Tyto veletrhy nejsou důležité jen pro samotný průmysl vyrábějícím kabely, dráty a trubky, ale dávají impuls i inovacím v oblasti elekroniky, stavitelství, automobilového průmyslu, telekomunikací, geochemie, vytápění, farmacie nebo zásobování vodou a plynem.   

Oba veletrhy přilákaly 72 000 návštěvníků ze 104 zemí světa. Velkému zájmu se těšila například výstava pobřežního základového systému PREON marine, díky kterému se větrné elektrárny v pobřežních vodách dají stavět levněji, rychleji a šetrněji k životnímu prostředí než dosavadními postupy. Na obou veletrzích se představilo celkem 27 firem z České republiky.

Na Wire 2014 byly prezentovány inovace v oblasti strojů a zařízení k výrobě kabelů a drátů a jejich zušlechtění, jakož to i náčiní a pomocné materiály, suroviny a speciální dráty. Další prezentované novinky byly z oblasti kabelové, měřící, řídící, testovací a regulační techniky se speciální výstavou o logistice, podpůrných systémech a balení.

Tube 2014 oslovil především zájemce z oblasti výroby a zpracování trubek nejen z oceli ale i umělých hmot, keramiky, skla, nebo betonu. Veletrh byl také doplněn o prezentace automatizovaných systémů skladování, řídících a kontrolních zařízení nebo OCTG technologie (oil country tubular goods).

Wire a Tube jsou veletrhy s dlouhou tradicí. V průběhu let se vypracovaly k celosvětově vůdčím veletrhům průmyslu, kdy jejich návštěva je pro obchodníky z této průmyslové oblasti absolutní nutností. Tento fakt dokazuje i to, že skoro tři čtvrtiny vystavovatelů jsou mezinárodní firmy a více než polovina návštěvníků je ze zahraničí. Další ročník se bude konat od 4. do 8. dubna 2014.