česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Letiště Karlovy Vary a letecká společnost Germania se představily touroperátorům

Dne 7. února 2017 se konala v prostorách Konzulátu České republiky v Düsseldorfu prezentace Letiště Karlovy Vary a letecké společnosti Germania touroperátorům ze Severního Porýní-Vestfálska, kteří mají nabízet místa v nově zahajované přímé letecké lince Düsseldorf-Karlovy Vary v souvislosti s pobyty v lázeňském trojúhelníku.
 

V prostorách konzulátu ČR v Düsseldorfu představila sales manažerka Klaudia Blohm leteckou společnost Germania, která působí na trhu již 30 let a v současnosti disponuje 24 letadly. Od roku 2014 je společnost oficiálním členem IATA, má celkem 950 pracovníků, z čehož více jak 200 pilotů. Germania každoročně přepraví 2,5 mil turistů do 150 destinací. Létá primárně formou charterových letů pro důležité cestovní agentury jako např. AllTours. Klíčovými destinacemi jsou Turecko, Egypt a Kanárské ostrovy. Z Düsseldorfu létá do šesti destinací, ke kterým pak od 26.3.2017 přibude i spojení do Karlových Varů.

Letiště Karlovy Vary a Karlovarský kraj, jako turistickou a lázeňskou destinaci představil marketingový manažer letiště Karlovy Vary Radek Zábranský. Mezinárodní letiště v Karlových Varech je velmi moderní, cestujícím zajišťuje maximální servis a pohodlí při odletu i příletu a je pouhých 4,5 km vzdálené od centra Karlových Varů. Jak Germania, tak Letiště Karlovy Vary pevně věří v potenciál a úspěch nově zaváděné přímé letecké linky DUS-KV. Do oblasti lázeňského trojúhelníku ročně zavítá kolem 150.000 turistů z Německa a jsou tak nejpočetnější zahraniční turistickou komunitou v regionu.

Letecká společnost Germania bude z Düsseldorfu do Karlových Varů létat 2x týdně, vždy ve čtvrtek a v neděli, a to letadly typu A 319 nebo B 737 s kapacitou do 150 míst. Cena jednosměrné letenky bude od 49 EUR. Další informace naleznete v přiložených prezentacích.

 

Mgr. Robert Otepka, konzul ČR v Düsseldorfu

 

Region Karlovy Vary (PDF, 3 MB)

Letiště Karlovy Vary (PDF, 2 MB)

Germania (PDF, 3 MB)