česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: (@MZV)
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Výzva k účasti na výstavě „AGRO PITESTI 2017“

(Archivní článek, platnost skončena 15.05.2017.)

Velvyslanectví České republiky v Bukurešti připravuje ve spolupráci s Česko-rumunskou smíšenou obchodní a průmyslovou komorou prezentaci českých firem z oboru zemědělství a potravinářství na výstavišti před obchodním centrem Jupiter City ve městě Piteşti.
 

Výstava nazvaná „AGRO PITESTI“ se uskuteční ve dnech 12. až 15. května 2017. Letošní ročník výstavy se bude konat pod záštitou velvyslance České republiky v Rumunsku Vladimíra Válkyho.

            V Rumunsku probíhá v posledních letech hospodářský boom a země usiluje o zpětné získání čelního postavení v oblasti zemědělství a potravinářství. Oba obory zapadají do Mapy oborových příležitostí pro české podnikatele a účast na výstavě nabídne jedinečnou možnost přímého kontaktu s vícero rumunskými partnery.

            Na společném stánku Velvyslanectví ČR v Bukurešti a Česko-rumunské smíšené obchodní a průmyslové komory, která letos slaví 10. výročí svého vzniku, bude probíhat přímá propagace českých výrobců, ale též katalogová výstava.

            Župa Argeş s hlavním městem Piteşti, vzdáleným cca 100 km severovýchodně od Bukurešti, je známá automobilkou Dacia, svým potenciálem v oblasti zemědělství, potravinářství a lesnictví a také díky bohaté nabídce v oblasti cestovního ruchu. Můžete zde najít památky spojené s rumunským královským rodem, Drakulou nebo silnicí Transfagaraşan, která je dle mnoha názorů jednou z nejmalebnějších silnic na světě a v Rumunsku je nazývána jako „Cesta světa“.

            Případné dotazy ohledně účasti a katalogové výstavy je možno zasílat na následující elektronickou adresu: commerce_bucharest@mzv.cz.

 

Milan Peprník, rada-vyslanec, Velvyslanectví ČR v Bukurešti