česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: (@MZV)
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Bílá kniha exportu – Mapa globálních oborových příležitostí

Mapa oborových příležitostí připravená MZV ve spolupráci s CzechTrade a MPO ČR přináší nový pohled na exportní příležitosti pro české exportéry. Data je možné zobrazit na základě teritoriálního nebo oborového členění s možností filtrace dle HS kódu.

Po úspěchu prvního vydání Mapy globálních oborových příležitostí vydává nyní Ministerstvo zahraničních věcí aktualizovanou publikaci, která je rozšířena o příležitosti rozvojové spolupráce. Ministerstvo zahraničních věcí vytvořilo Mapu globálních oborových příležitostí především jako nástroj, který poskytuje přehled o exportních příležitostech v jednotlivých teritoriích i oborech. Publikace je sice primárně určena pro české exportéry, poskytuje ale zároveň i rychlý přehled o ekonomické situaci jednotlivých států, a má tak daleko širší využití.

Současná Mapa globálních oborových příležitostí 2016/2017 vznikla, stejně jako její předchůdkyně z roku 2015, ve snaze přiblížit českým exportérům situaci v jednotlivých teritoriích a ve snaze zjednodušit přístup k informacím o exportních příležitostech a jejich zpřehlednění. Kniha - v souladu se současnými trendy v ekonomické diplomacii - neposkytuje pohled zaměřený pouze na prioritní státy či státy, které jsou právě „v kurzu“, ale poskytuje globální přehled s důrazem na perspektivní obory, ve kterých mají čeští exportéři potenciál upět. Ministerstvo zahraničních věcí a jeho zastupitelské úřady se dlouhodobě snaží zkvalitňovat služby pro české firmy a jejich podporu v zahraničí a právě Mapa globálních oborových příležitostí je dalším nástrojem, který ministerstvo otevírá českým podnikům.

Mapa globálních oborových příležitostí je k dispozici v elektronické verzi ve formátu pdf.

Publikace je také dostupná na stránkách BusinessInfo.cz v interaktivní verzi.

 

přílohy

Mapa globálních oborových příležitostí 2016/2017 11 MB PDF (Acrobat dokument) 23.6.2016