česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

"Desatero" služeb MZV pro český byznys v zahraničí

(Archivní článek, platnost skončena 20.05.2015 / 13:49.)

"Desatero" sekce ekonomické MZV informuje o tom, co nabízí ministerstvo zahraničních věcí českým podnikatelům a firmám pro jejich úspěšnou expanzi do zahraničí.

Ministerstvo zahraničních věcí ČR (MZV) řadí vnější ekonomické vztahy a podporu českého exportu mezi hlavní priority české diplomacie. Nemůže tomu být ani jinak, protože naše země je na exportu závislá a MZV zároveň disponuje nástroji, které je možno a nutno k podpoře exportu efektivně využívat.

Čeští podnikatelé stále častěji vyžadují přímý a intenzivní kontakt s našimi diplomaty působícími v zahraničí. Aby mohlo MZV tomuto požadavku efektivně vyhovět, je třeba neustále nacházet nové formy spolupráce jak přímo s nimi, tak i se zástupci jejich oborových platforem jako je Hospodářská komora ČR, Svaz průmyslu a dopravy či Asociace malých a středních podnikatelů.

Předkládaná publikace - "DESATERO" - by měla právě k rozvoji a intenzivnějšímu využití těchto nových forem spolupráce přispět a napomoci tak českým exportérům ve snazším vstupu na zahraniční trhy.

přílohy

DESATERO služeb MZV pro český byznys v zahraničí 905 KB PDF (Acrobat dokument) 20.6.2013