česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: (@MZV)
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Projekty ekonomické diplomacie schválené pro rok 2017

Ministerstvo zahraničních věcí vybralo projekty na podporu ekonomické diplomacie, které podaly zastupitelské úřady České republiky v zahraničí v rámci první výzvy pro rok 2017.

Ministerstvo zahraničních věcí vybralo spolu s dalšími ministerstvy první skupinu projektů ekonomické diplomacie, které budou realizované v roce 2017 v rámci tzv. společného nástroje financování ekonomické diplomacie ČR. Nový systém přinesl řadu změn, především intenzivnější zapojení partnerských rezortů a Úřadu vlády ČR do financování aktivit ekonomické diplomacie a jejich realizace. V důsledku toho došlo k významnému nárůstu objemu finančních prostředků alokovaných na podporu aktivit ekonomické diplomacie.

Projekty ekonomické diplomacie (tzv. PROPEDY) jsou jednou z forem veřejné podpory exportérů, prostřednictvím které  mohou firmy využít možnosti prezentovat se na zahraničních trzích a získat nové obchodní partnery. Projekty realizují zastupitelské úřady ČR a mohou mít např. podobu exportního semináře, podnikatelské mise, účasti na veletrzích a výstavách, oborové prezentace či  incomingové mise.

V seznamu se nacházejí projekty, které byly schváleny v rámci první výzvy a budou realizovány v průběhu roku 2017. Z celkového počtu 320 návrhů bylo schváleno a doporučeno k realizaci celkem 240 projektů, přičemž objem přidělených finančních prostředků na tyto projekty přesáhl 35 milionů Kč.

České firmy, které mají zájem zapojit se do projektů ekonomické diplomacie, mohou kontaktovat zastupitelské úřady ČR v příslušné zemi, které upřesní termín realizace konkrétní akce a sdělí další podmínky účasti českých exportérů v projektu.

přílohy

Projekty ekonomické diplomacie k realizaci v roce 2017 285 KB PDF (Acrobat dokument) 10.2.2017