česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: (@MZV)
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Exportní dům poprvé součástí Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně

Při příležitosti Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně (3. 10. -7. 10. 2016) připravilo Ministerstvo zahraničních věcí ČR a Exportní garanční a pojišťovací společnost unikátní projekt: Exportní dům. České firmy zde budou mít jedinečnou příležitost konzultovat své exportní možnosti s ekonomickými diplomaty z vybraných ambasád České republiky a konzultanty Klientského centra pro export. S pojištěním a financováním exportu jim na stejném místě poradí zástupci Exportní garanční a pojišťovací společnosti.

Ministerstvo zahraničních věcí ČR v letošním roce společně s Exportní garanční a pojišťovací společností (EGAP) organizuje během Mezinárodního strojírenského veletrhu 2016 novinku pro exportéry – tzv. „Exportní dům,“ na projektu se podílí také Ministerstvo průmyslu a obchodu. Exportní dům se bude nacházet na volné ploše F a bude poskytovat exportérům komplexní služby na jednom místě. V Exportním domě budou probíhat konzultace se zástupci MZV ČR a EGAP, uskuteční se v něm exportní semináře, tiskové konference a po celou dobu veletrhu v něm budou také přítomni zástupci Klientského centra pro export, tedy experti Ministerstva zahraničních věcí, CzechTrade a Ministerstva průmyslu a obchodu.

 

Konzultace: Exportéři mají také možnost domluvit si schůzku s ekonomickými rady českých ambasád v Astaně, Haagu, Moskvě, Pekingu, Rijádu, Teheránu či Washingtonu.

Konzultace budou probíhat od 4. 10. do 6. 10. 2016 a je možné sjednat je předem buď elektronicky na info@egap.cz či telefonicky na 222 103 154.  

 

Seminář: „SETKÁNÍ S NIZOZEMSKÝMI OBCHODNÍMI PARTNERY“ se bude konat v úterý 4. října 2016 od 12:30 do 14:30Exportním domě (společný stánek EGAP a MZV ČR) na volné ploše F.

Na přípravě se podílejí Czech Dutch Chamber of Commerce a MZV. (vstup je zdarma a už nyní se na seminář můžete přihlásit na adrese info@cdcc.nl)

 

Exportní konference: „Strojírenství: základ úspěchu českého exportu“ se bude konat dne 4. října 2016 od 14:00 hodin v Pavilonu E (sál E4).

Na přípravě se podílejí MPO, MZV, EGAP, ČEB a Svaz průmyslu a dopravy ČR. (vstup je zdarma a už nyní se na konferenci můžete přihlásit na adrese info@hatcom.cz)

 

Seminář: „KAZACHSTÁN – OBCHODNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ČESKÉ FIRMY“ se bude konat dne 4. října 2016 od 15:30 do 17:30 Exportním domě (společný stánek EGAP a MZV ČR) na volné ploše F.

Seminář organizuje MZV. (vstup je zdarma a už nyní se na něj můžete přihlásit na adrese karel_charanza@mzv.cz)

 

Exportní konference: „ÍRÁN: PERSPEKTIVNÍ TRH PRO ČESKÉ FIRMY“ se bude konat dne 5. října 2016 od 11:00 v Pavilonu E (sál E4).

Na přípravě se podílejí MPO, MZV, EGAP a Hospodářská komora ČR. (vstup je zdarma a už nyní se na konferenci můžete přihlásit na adrese info@hatcom.cz)

 

Konzultace: „DEN OBCHODNÍCH PŘÍLEŽITOSTÍ S ROZVOJOVÝM SVĚTEM“ se bude konat dne 5. října 2016 od 9:00 do 17:30 Exportním domě (společný stánek EGAP a MZV ČR) na volné ploše F.

Konzultace organizuje Česká rozvojová agentura. (vstup je zdarma a už nyní se na ně můžete přihlásit na adrese lateckova@czda.cz)