česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

MZV finančně podpořilo seminář k rozvoji lidských zdrojů Středoevropské iniciativy (SEI)

(Archivní článek, platnost skončena 23.11.2014 / 16:25.)

Dne 23. listopadu 2012 proběhl v Praze s finanční podporou Ministerstva zahraničních věcí seminář k rozvoji lidských zdrojů prostřednictvím inovací a terciárního a technického vzdělávání, který uspořádal Národní vzdělávací fond ve spolupráci s Výkonným sekretariátem Středoevropské iniciativy (SEI).

První blok semináře byl zaměřen na roli inovací v ekonomickém a sociálním rozvoji v souvislosti s inovacemi a terciárním vzděláváním. Příspěvky k této problematice přednesli experti z Albánie, Běloruska, Rakouska, Srbska a ČR.

Druhý blok byl zaměřen na rozvoj technického vzdělávání a jeho podporu. Mezi přednášejícími byli odborníci z Bosny a Hercegoviny, Černé Hory, Chorvatska, Maďarska, Makedonie, Moldavska, Slovenska a Ukrajiny.

Na okraj semináře, v podvečer 22. listopadu, se uskutečnilo setkání kontaktních osob z členských zemí SEI, které jsou odpovědné za problematiku rozvoje lidských zdrojů v rámci této mezinárodní organizace.

Celkem se semináře zúčastnilo na 30 expertů na problematiku rozvoje lidských zdrojů ze 14 členských zemí SEI. Ministerstvo zahraničních věcí podpořilo účast odborníků z nečlenských zemí EU dobrovolným příspěvkem Výkonnému sekretariátu SEI ve výši 13.500 EUR.