česky 

rozšířené vyhledávání
x2012_11_14_politicky_reditel_mzv_pavel_fischer_na_seminari_ebrd
Foto: Robert Janás (©MZV)
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Podnikatelé hovořili na půdě MZV o obchodních příležitostech k dodávkám do Evropské banky pro obnovu a rozvoj (EBRD)

(Archivní článek, platnost skončena 02.11.2014 / 15:07.)

Dne 14. listopadu se v Černínském paláci uskutečnil seminář o obchodních příležitostech k dodávkám zboží a služeb do Evropské banky pro obnovu a rozvoj, který zahájil Pavel Fischer, politický ředitel MZV.

Seminář byl pořádán Ministerstvem financí ve spolupráci s Evropskou bankou pro obnovu a rozvoj a Ministerstvem zahraničních věcí. Odborníci z londýnského ústředí EBRD seznámily účastníky z řad českých podnikatelských subjektů s možnostmi ucházet se o zakázky vypisované formou výběrových řízení Evropskou bankou pro obnovu a rozvoj. Představili aktivity EBRD a průběh vlastního výběrového řízení, kdy stávající praxi přiblížili prostřednictvím případových studií. Upozornili na nejčastější nedostatky a chyby, kterých se dopouštějí účastníci výběrových řízení a zároveň zdůraznili praktické zkušenosti, které pomohou českým podnikatelům zvýšit svou konkurenceschopnost v mezinárodním prostředí. Na závěr vyzvali české podnikatele, aby pravidelně sledovali nabídky na internetových stránkách EBRD a zapojili se do nově vypisovaných výběrových řízení.

Během semináře vystoupili také čeští podnikatelé, kteří představili vlastní zkušenosti s projekty EBRD.

Na seminář navázaly osobní konzultace podnikatelů s odborníky EBRD, které proběhnou dne 15. listopadu t.r. na Ministerstvu financí.

Další seminář EBRD, tentokrát k problematice konzultantských aktivit v rámci EBRD, se uskuteční na Ministerstvu financí dne 27. listopadu 2012.

přílohy

Seminář EBRD - pozvánka a program (anglicky) 103 KB PDF (Acrobat dokument) 5.11.2012

EBRD Outreach - 1. část 1 MB PDF (Acrobat dokument) 15.11.2012

EBRD Outreach - 2. část 4 MB PDF (Acrobat dokument) 15.11.2012