česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Náměstek Dub zahájil diskusní fórum „Aktuální situace na ruském trhu – nové výzvy a možnosti“

(Archivní článek, platnost skončena 06.05.2015 / 10:08.)

Náměstek ministra zahraničních věcí Tomáš Dub zahájil diskusní fórum „Aktuální situace na ruském trhu – nové výzvy a možnosti“, které se uskutečnilo 17. dubna 2013 v Černínském paláci.

Diskusní fórum pořádá Ministerstvo zahraničních věcí ČR, Česká centry a Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR ve spolupráci s dalšími partnery. Spolu s náměstkem ministra zahraničních věcí Tomášem Dubem zahájili fórum Vilma Anýžová, ředitelka Českých center, Martin Klučar, chargé ď affaires a.i. Velvyslanectví ČR v Ruské federaci.

Hlavním tématem byly obchodně - ekonomické vztahy České republiky a Ruské federace s důrazem na nové možnosti vzájemné hospodářské spolupráce. Hovořilo se o aktuální situaci na ruském trhu, právních aspektech podnikání v RF, perspektivních oblastech a trendech.

MZV ČR považuje Ruskou federaci za klíčového obchodního partnera České republiky a hlavní exportní destinací mimo Evropskou unii. Vzájemný obchod a zejména český export má v posledních letech rostoucí tendenci. V loňském roce v korunovém vyjádření stoupl o více než 30 %. V této souvislosti mělo diskusní fórum nejen informační hodnotu, ale jeho význam spočíval také v získání zpětné vazby od podnikatelů, pokud jde o konkrétní potřeby exportních firem.