česky 

rozšířené vyhledávání
nm_tlapa_s_vv_pakistanu
Foto: (@MZV)
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Náměstek Tlapa jednal s velvyslancem Pákistánu

(Archivní článek, platnost skončena 23.09.2016 / 14:15.)

Náměstek ministra zahraničních věcí pro mimoevropské země a ekonomickou diplomacii Martin Tlapa dne 23. září 2014 v Černínském paláci přijal velvyslance Pákistánské islámské republiky pana Tajammula Altafa.

Tématem jednání bylo zhodnocení aktuálního vývoje politických vztahů, ekonomické spolupráce a přehled bilaterálních návštěv a akcí v nadcházejícím období, včetně plánovaných politických konzultací mezi ministerstvy zahraničních věcí České republiky a Pákistánu.

Náměstek Tlapa stručně informoval velvyslance Altafa o sektorech, které byly Ministerstvem zahraničních věcí ČR v rámci spolupráce mezi Českou republikou a Pákistánem identifikovány jako perspektivní. Náměstek Tlapa a velvyslanec Altaf se shodli na významu sjednávaných dvoustranných dohod v oblasti ekonomické spolupráce a oboustranném zájmu na rychlém dokončení procesu ratifikace Smlouvy mezi Českou republikou a Pákistánskou islámskou republikou o zamezení dvojímu zdanění a zabránění daňovému úniku v oboru daní z příjmu.     

Náměstek Tlapa vyjádřil hlubokou lítost nad nedávnými záplavami v regionu, které si vyžádaly nemalé množství lidských životů a značné materiální škody.