česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Odborná konference Agentury pro jadernou energii OECD

(Archivní článek, platnost skončena 23.10.2014 / 09:03.)

V pondělí 22.10.2012 byla v hotelu Praha zahájena mezinárodní odborná konference Agentury pro jadernou energii OECD (Nuclear Energy Agency, NEA). Akce se koná za finanční podpory Ministerstva zahraničních věcí.

Akce, kterou svým úvodním projevem zahájil zástupce MZV, se koná v týdnu od 22. do 26.10.2012 v Praze (hotel Praha), v Karlových Varech, na zámku Chyše a v obci Blatno poblíž Lubence u Karlových Varů (lokalita Čertovka - jedna z variant pro umístění trvalého úložiště radioaktivního odpadu) pod názvem "Fórum o důvěře zainteresovaných subjektů - Forum on Stakeholder Confidence (FSC)".

Hlavním organizátorem mezinárodního odborného setkání je Správa úložišť radioaktivních odpadů (SÚRAO). Cílem diskuse v rámci fóra je nalezení nejvhodnějších postupů, které pomohou k posílení důvěry veřejnosti v rozhodovací procesy v citlivé oblasti zpracování a zneškodňování radioaktivního odpadu. Způsoby likvidace a uložení jaderných odpadů patří mezi klíčové otázky jaderné bezpečnosti a proto je tato problematika mimořádně aktuální.

NEA náleží mezi „dceřiné“ organizace OECD. Mezi její hlavní úkoly patří řešení technických a legislativních problémů spojených s rozvojem jaderné energie. NEA v ČR mj. úzce spolupracuje se Státním úřadem pro jadernou bezpečnost (SÚJB).

Podrobnější informace lze nalézt na: www.oecd-nea.org/rwm/fsc

přílohy

FSC_NEA-OECD 2 MB PDF (Acrobat dokument) 23.10.2012