česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Projekty ekonomické diplomacie v roce 2013

(Archivní článek, platnost skončena 26.03.2015 / 16:45.)

V roce 2013, stejně jako v předcházejících letech, rozhodlo Ministerstvo zahraničních věcí ČR o realizaci programu tzv. projektů na podporu ekonomické diplomacie. Celkem bylo schváleno 69 projektů, na které byly alokovány finanční prostředky v objemu cca 5,8 mil. Kč.

Projekty jsou zaměřeny především na prezentace firem a jejich výrobků, na pořádání podnikatelských misí, různých seminářů a workshopů, přičemž oborově jsou orientovány zejména na environmentální technologie, energetiku, dobývací techniku a nanotechnologie. Nejvíce schválených projektů budou realizovat zastupitelské úřady v zemích jihovýchodní Asie, oblasti Blízkého východu, Severní a Jižní Ameriky a východní Evropy.  

            Pro informaci: v roce 2012 bylo realizováno 65 projektů na podporu ekonomické diplomacie v hodnotě dosahující téměř 4,8 mil. Kč. Hodnoceno bylo celkem 142 předložených projektů z 69 zastupitelských úřadů z celého světa. Hlavním cílem realizovaných projektů bylo prezentovat Českou republiku a české firmy v zahraničí, poskytnout jim podporu a prostor při navazování nových a rozšíření již stávajících obchodních kontaktů, usnadnit přístup malým a středním podnikům na zahraniční trhy a posílit pozice českých podnikatelských subjektů.

přílohy

Projekty_ek__diplomacie_2013 26 KB PDF (Acrobat dokument) 26.3.2013