česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: (@MZV)
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Seminář USA – exportní příležitosti pro české firmy

Dne 23. května 2017 se v budově Regionální hospodářské komory Brno a následně 24. května 2017 v Černínském paláci v Praze uskutečnily semináře ekonomické diplomacie pod názvem „USA – exportní příležitosti pro české firmy“. Událost v Praze byla uspořádána ve spolupráci s Československou obchodní bankou.

Cílem seminářů bylo představit přítomným zástupcům českých potenciálních exportérů obchodní a investiční příležitosti v USA.

Hlavními řečníky semináře byli zástupci Ministerstva zahraničních věcí, Jihomoravského kraje, Hospodářské komory ČR, Regionální hospodářské komory, Ministerstva průmyslu a obchodu, Ministerstva zemědělství a představitel sponzora akce, Československé obchodní banky. Závěrečného slova v Praze se ujal náměstek ministra zahraničních věcí ČR Martin Tlapa.

Součástí obou seminářů „USA – exportní příležitosti pro české firmy“ byl networking, na kterém měli zástupci českých firem možnost setkat se s přítomnými ekonomickými diplomaty z Washingtonu, New Yorku, Los Angeles a s dalšími účastníky této akce a vzájemně si vyměnit zkušenosti s obchodováním ve Spojených státech. Velký zájem vzbudily především individuální konzultace s obchodními rady.

Na tyto dvě události navazovala dne 25. května 2017 „Pracovní snídaně s obchodními rady v USA“ v Prague Startup Centre, kde měli zástupci přítomných firem možnost konzultovat své obchodní příležitosti s obchodními rady a s představiteli agentury CzechInvest a Magistrátu hlavního města Prahy.

přílohy

Tomáš Hart - ZÚ Washington 531 KB PDF (Acrobat dokument) 25.5.2017

Karel Smékal GK New York 575 KB PDF (Acrobat dokument) 25.5.2017

Marino Radačič GK Los Angeles 1 MB PDF (Acrobat dokument) 25.5.2017

Jana Ševčíková ČSOB 817 KB PDF (Acrobat dokument) 25.5.2017

Petr Ježek MZe ČR 781 KB PDF (Acrobat dokument) 25.5.2017

Matyáš Pelant MPO ČR 744 KB PDF (Acrobat dokument) 25.5.2017