Ministerstvo zahraničních věcí ČR

   česky      english     

rozšířené vyhledávání

Přejít na menu

Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Mezinárodní vánoční festival 2013

 

(Archivní článek, platnost skončena 29.11.2014.)

Letos již po sedmé se Sdružení rodinných příslušníků jako reprezentant České republiky zúčastnilo Mezinárodního vánočního festivalu organizovaného Asociací partnerů diplomatického sboru v ČR (Diplomatic Spouses' Associacion - DSA), který se konal dne 24.11. 2013 v Hotelu Hilton.

Festival, tradične pod patronátem první dámy České republiky, letos poprvé zahájila paní Ivana Zemanová. Národní stánky na festivalu otevřelo 44 zemí. “Festival je vyvrcholením několika měsíční spolupráce mnoha lidí odlišných kultur i jazyků, které spojuje myšlenka pomáhat potřebným v naší zemi. Ve svém úsilí jsou nám všem inspirací a patří jim veliký dík,” uvádí paní Zemanová.

Celý výtěžek z prodeje bude věnován českým charitativním organizacím. Z loňského výtěžku 2 910 640,- Kč DSA podpořila 16 charitativních projektů; celkově od roku 2000 takto DSA rozdělila více než 55 miliónů korun. O podporu z letošního výtěžku mohou žádat neziskové organizace registrované v ČR do 20.1. 2014 prostřednictvím formuláře na webových stránkých DSA (http://dsaprague.org/charities/). Příspěvek ČR do společné kasy letos činí 39 160,- Kč.

Sdružení rodinných příslušníků děkuje sponzorům, firmám Botanicus, DM drogeriemarkt, Glassor, časopis Hrana, Jan Becher – Karlovarská Becherovka, Moravská ústředna Brno, Preciosa, město Velké Bílovice a Velkobílovičští vinaři. Také děkujeme za podporu Ministerstvu zahraničních věcí ČR a Veronice Vackové, která nám při přípravě pomáhala a do prodeje věnovala kolekci svých ručně vyráběných šperků.

Aktualizace leden 2014: S radostí Vám oznamujeme, že letos se festivalu zúčastnilo víc než 5000 návštěvníků a jeho celkový výtěžek je víc než 2,7 miliónu Kč. O podporu požádalo 47 projektů, úspěšní uchazeči budou známi do konce dubna 2014

 

 

galerie

Mezinárodní vánoční festival 2013

.