Ministerstvo zahraničních věcí ČR

   česky      english     

rozšířené vyhledávání

Přejít na menu

Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Ministr Schwarzenberg se zúčastnil konfererence GLOBSEC 2013

 

Ministři zahraničních věcí Visegrádské skupiny podepsali v Bratislavě během konference GLOBSEC 2013 společnou deklaraci volající po efektivnější a silnější Společné bezpečnostní a obranné politice.

Deklarace zdůrazňuje prioritní témata pro prosincovou Evropskou Radu, která se bude zabývat dalším budováním Společně bezpečnostní a obranné politiky.

Ministři zahraničí České republiky, Slovenska, Polska a Maďarska během společného oběda diskutovali rovněž program polského předsednictví V4 a strategickou roli skupiny.

8. ročník konference Global Security Forum GLOBSEC 2013 k zahraničněpolitickým a bezpečnostním otázkám transatlantických vztahů kazdoročně pořádá Slovenská atlantická komise. Tematické bloky se zaměřují na celosvětová témata globalizace a finanční krize, budoucnost Evropské unie a transatlantických vztahů, geopolitiku Východní Evropy, západního Balkánu, blízkého a Středního východu, Iráku a dalších oblastí.

Na okraj konference se ministr Schwarzenberg setkal s černohorským premiérem Milo Djukanovičem a běloruským aktivistou Aleksandrem Milinkevičem.

přílohy

Deklarace GLOBSEC 2013 "For a more effective and... 276 kB pdf (Acrobat dokument) 18.4.2013

.