česky  english 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Bilaterální vztahy ve 4. čtvrtletí 2012

(Archivní článek, platnost skončena 01.02.2014.)

Velvyslanec Petr Voznica předal dne 10.12.2012 dopis prezidenta ČR Václava Klause slovinskému prezidentu Danilo Türkovi k ukončení jeho mandátu

Velvyslance ČR přijal na závěr svého mandátu odstupující prezident Danilo Türk.V úvodu předal velvyslanec prezidentovi děkovný dopis prezidenta ČR Václava Klause. Prezident Türk hodnotí bilaterální vztahy ČR a SI jako přátelské, bezproblémové, intenzívně se rozvíjející a oboustranně prospěšné. Kromě politických a kulturních vztahů byla zdůrazněna obchodní spolupráce; ČR patří mezi nejvýznamnější obchodní partnery SI s obratem převyšujícím 1 miliardu EUR.

 

Velvyslanec Petr Voznica předal dne 18.12.2012 telegram předsedy Senátu PČR nově zvolenému předsedovi horní komory SI parlamentu

Velvyslance ČR Petra Voznicu přijal nově zvolený předseda horní komory SI parlamentu (Državni svet, DS) Mitja Bervar. Velvyslanec ČR předal v úvodu zdvořilostního přijetí blahopřejný telegram předsedy Senátu PČR Milana Štěcha. Předseda DS blahopřání velmi ocenil; velvyslanec ČR byl prvním, koho po nástupu do funkce přijal.

V rozhovoru vedeném ve slovinštině se velvyslanec ČR a předseda DS shodli na velmi dobře se rozvíjejících bilaterálních vztazích ve všech oblastech; předseda DS vyjádřil přesvědčení, že spolupráce mezi oběma státy bude úspěšně rozvíjena. Velkou pozornost věnoval ocenění aktivit ZÚ, zajímal se o zkušenosti z oblasti ekonomické diplomacie.