english  česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Pietní akt v Brookwoodu 29. října 2017

Kdy: 29.10.2017 14:00 - 16:00, Kde: Vojenský hřbitov Brookwood

U příležitosti státního svátku České republiky organizuje Svaz letců svobodného Československa spolu s přidělenci obrany velvyslanectví ČR a SR v neděli 29. října 2017 ve 14:00 hod. pietní akt u Československého památníku na Vojenském hřbitově v Brookwoodu.

V neděli 29. října 2017 ve 14:00 hod. pořádá Svaz letců svobodného Československa spolu s přidělenci obrany velvyslanectví ČR a SR u příležitosti státního svátku České republiky pietní akt u Československého památníku na Vojenském hřbitově v Brookwoodu, kde jsou pohřbeni naši letci a vojáci, kteří během 2. světové války bojovali na území Spojeného království.

Aktu se pravidelně zúčastňují váleční veteráni, jejich příbuzní a přátelé, zástupci obou velvyslanectví a všichni ti, kdo chtějí vzdát hold hrdinům, kteří nasazovali, a mnozí z nich položili, život za svobodu Československa.

Memoriál bude mít tentokrát i živý hudební doprovod, hymny na housle zahraje Jůlie Svěcená (dcera světoznámého českého houslisty Jaroslava Svěceného), a poprvé se zúčastní děti z několika českých škol v UK, pro které bude připravena edukativní přednáška o čs. válečných hrdinech v UK.

Každý zájemce je vřele vítán. Těšíme se na hojnou účast.

Adresa: Brookwood Cemetary, Woking, Surrey GU24 0BL.

Zpráva a fotky z loňského ročníku: http://www.mzv.cz/london/cz/aktuality/vzpominkovy_akt_svazu_letcu_svobodneho.html

 

Brookwood 29. 10. 2017

Brookwood 29. 10. 2017

Podrobná mapka hřbitova v Brookwoodu

Podrobná mapka hřbitova v Brookwoodu