česky  english 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Vyhrajte CD s českou hudbou s Rádiem Classic FM!

(Archivní článek, platnost skončena 31.10.2014.)

Ale nejdříve musíte správně odpovědět na tři otázky, z nichž některé budou zaměřené na českou vážnou hudbu. Velvyslanectví ČR v Pretorii se spojilo s p. Deano Maduramuthu, který vysílá každý všední den na Rádiu Classic FM svůj známý a oblíbený pořad “Breakfast Quiz”. Nalaďte si Rádio Classic FM (frekvence 102,7 FM) v 7.50 hod každý den od pondělí 27. října do pátku 31. října 2014. Soutěžte s Rádiem Classic FM, vyhrajte CD a užijte si české vážné hudby!

Letošní rok, stejně jako každý rok končící číslicí 4, nese označení Rok české hudby. Připomínáme si tak významná výročí více než 60 význačných českých skladatelů, interpretů i hudebních těles, např. Antonína Dvořáka, Bedřicha Smetany, Leoše Janáčka, Bohuslava Martinů, Rafaela Kubelíka apod.

Velvyslanectví ČR v Pretorii pořádá při příležitosti Roku české hudby ve dnech 17. října – 20. října 2014 sérii klavírních koncertů v Kapském Městě a Johannesburgu.

Pokud Vás zajímá česká vážná hudba nebo jste příznivcem pořadu „Breakfast Quiz with Deano Maduramuthu”, podívejte se na následující webové stránky:

Klavírní koncerty pořádané Velvyslanectvím ČR v Pretorii http://www.mzv.cz/pretoria/cz/kultura_a_skolstvi/kultura/pozvanka_na_klavirni_koncerty_ceske.html

Rok české hudby http://www.rokceskehudby.cz/

Breakfast Quiz with Deano Maduramuthu  http://www.classicfm.co.za/breakfast-quiz