english  česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Recepce ke státnímu svátku 28.10.2013

(Archivní článek, platnost skončena 13.11.2014.)

Recepci ke státnímu svátku České republiky – Dni vzniku samostatného Československa - uspořádal velvyslanec L. Hladík v prostorách rezidence ZÚ. Ačkoliv se jednalo o „půlkulaté výročí“, byla účast osobností hostitelské země, mezinárodní komunity a krajanů nadprůměrná (přes 300 účastníků) a v posledních pěti letech nejvyšší.

Formálně i prestižně nejvýše postaveným hostem recepce se stala Jeho královská výsost princ Turki bin Abdullah bin Abdulaziz al Saud – místoguvernér Rijádu v hodnosti ministra, 7. syn krále a v pořadí 34. vnuk krále zakladatele novodobé Saúdské Arábie Abdulazize Al Sauda. Hlavního hosta doprovázel náměstek MZV pro protokolární záležitosti Azzam bin Abdulkarim Al-Gain.

Na recepci se dostavili i dva další členové královské rodiny, spolumajitel Plynostavu Arabian Ltd. Jeho královská výsost princ Turki bin Mešari bin Saud bin Abdulaziz Al Saud a jeho bratranec Jeho královská výsost princ Nawaf bin Abdullah bin Saud bin Abdulaziz al Saud.

Recepce nebyla pouze společenskou událostí, ale současně i prezentační akcí několika v KSA zastoupených českých firem, zejména Škody Auto (vystaveny fyzicky 4 vozy), stavebních firem Plynostav Arabian Ltd., Enteria Arabian Ltd., Secar Arabian Ltd. a Optokon Arabian Ltd.

Ek. rada velvyslanectví ing. Petr Vlk v této souvislosti poskytl interview TV stanici KSA 2, v němž se vyjádřil k pozitivům vzájemné obchodní spolupráce i úspěšnému působení českých specialistů v nemocnicích a rehabilitačních centrech země.

velvyslanec L.Hladík s JKV princem turkim bin Abdullahem

zleva do prava: H.E. vv ČR L. Hladík, JKV princ turki bin Abdullah, zástupce guvernéra Rijádu a syn současného krále, H.E. Azzam bin Abdulkarim Al-Gain, náměstek MZV KSA pro protokolární záležitosti

velvyslanec L.Hladík s princi Nawafem a Turkim.

Velvyslanec L. Hladík s dalšími členy královské rodiny, spolumajitelem Plynostavu Arabian Ltd. Jeho královskou výsostí princem Turkim bin Mešari bin Saud bin Abdulaziz Al Saudem (vpravo) a jeho bratrancem Jeho královskou výsostí princem Nawafem bin Abdullahem bin Saud bin Abdulaziz al Saudem (zleva).