italiano  česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: (@MZV)
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Účast ČR na přehlídce Cooking for Art

(Archivní článek, platnost skončena 19.11.2015.)

 
Česká republika se představila na přehlídce kulinářského umění a kvalitních potravin Cooking for Art s vlastním výstavním stánkem, který byl zajištěn ve spolupráci Velvyslanectví České republiky v Římě, agentury CzechTourism a Slow Food Prague. Českou kuchyni představil v přítomnosti velvyslance České republiky v Itálii Petra Buriánka během kuchařské show šéfkuchař restaurace Žofín Garden Mario Mandir, který připravil pokrm z kapra dodaného Rybářstvím Třeboň. Vedle toho byly na českém stánku prezentovány výrobky společností Kofola, Plzeňský Prazdroj, Znovín Znojmo, Penam a Remoska.
 
 

Cooking 1

Cooking 1

Ve dnech 1.-3.11.2014 se v Římě konala gastronomická přehlídka a prezentace výrobků a služeb souvisejících s potravinami pod názvem Cooking for Art. Pořadatelská společnost Witaly nabídla vystavovatelům možnost účasti formou výstavních stánků ve stylově zařízených loftových prostorách bývalé továrny „Officine Farneto“.

Příležitost se prezentovat využily některé italské regiony, vyhlášené římské restaurace, renomovaní i lokální výrobci potravin a zboží souvisejícího s vařením a stravováním. Několik výstavních stánků nabídli pořadatelé i zastupitelským úřadům v Římě, přičemž účast nakonec zajistilo vedle České republiky také Slovinsko.

Partnery při organizování české účasti byla agentura CzechTourism a Slow Food Prague, zastoupená v Římě prezidentem Igorem Holubem. Agentura CzechTourism podpořila českou účast finančně a zároveň zajistila osobní účast ředitelky zahraničního zastoupení v Miláně Kateřiny Bělunkové. Na českém stánku tak byly současně distribuovány propagační materiály agentury věnované české kuchyni a turistickým zajímavostem ČR.

Slow Food Prague dále získala pro spolupráci společnost Zátiší Group, která umožnila účast šéfkuchaře restaurace Žofín Garden Maria Mandira. Na pódiu, kde během přehlídky probíhala kuchařská show, byl představen pokrm z kapra z Rybářství Třeboň, který byl následně servírován novinářům a dalším přítomným hostům.

Během kuchařské show, kterou natáčela televizní stanice MY CHEF, byl přítomen velvyslanec České republiky v Itálii Petr Buriánek, který s moderátorem přehlídky Luigim Cremonou hovořil na pódiu o české kuchyni a následně poskytl televizní rozhovor.

 

Na českém stánku byly dále zastoupeny se svými výrobky společnosti: Kofola, Plzeňský Prazdroj, Znovín Znojmo, Penam a Remoska, kterou osobně představila autorka několika desítek knih o vaření Karina Havlů. Plzeňský Prazdroj se vedle toho prezentoval i na samostatném stánku.