português  česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Přehlídka českého filmu v Caracasu

(Archivní článek, platnost skončena 23.11.2014.)

GK Sao Paulo využil iniciativy sl. Niny Honigové, politické tajemnice DEU v Caracasu, aby společně uspořádali ve dnech 15.-22.11.2013 Festival českého filmu v Caracasu (Festival del Cine Checo). Sl. Honigová do pořádání filmové přehlídky zapojila Národní filmový archiv v Caracasu (Cinemateca Nacional, CELARG) a krajanský spolek Venezuelsko-českou asociaci. Díky vzájemné součinnosti těchto nadšenců se po několikaleté přestávce podařilo ve Venezuele uspořádat českou kulturní akci.

Na festivalu, který proběhl  v Národním filmovém archivu v Caracasu, bylo uvedeno celkem osm celovečerních filmů z posledního období: Musíme si pomáhat, Lidice, Kawasakiho růže, Vratné lahve, Kytice, Rebelové, Samotáři a Báječná léta pod psa.  

Zahájení festivalu se konalo dne 15.11. Vystoupil na něm venezuelský folklorní soubor Yatelinka, jejíž členové představili ukázku českých a moravských tanců. Venezuelsko-česká asociace dále připravila ochutnávku českého guláše a českého chleba. Zahájení a první z uvedených filmů (Musíme si pomáhat) navštívilo asi 70 diváků. Na zahájení vystoupili Omar Polez z Národního filmového archivu v Caracasu, Nina Honigová z Delegace EU a Vladimír Sýkora, předseda Venezuelsko-české asociace.

přílohy

attachment

český film Caracas 1 469 KB JPG (Obrázek / Fotka)

attachment

český film Caracas 2 580 KB JPG (Obrázek / Fotka)

attachment

český film Caracas 3 420 KB JPG (Obrázek / Fotka)

attachment

český film Caracas 4 632 KB JPG (Obrázek / Fotka)