b/s/h  česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Mezinárodní krajanský festival v Praze

(Archivní článek, platnost skončena 09.02.2015 / 14:45.)

Ve dnech 25.-28.8.2011 proběhne v Praze 5. ročník Mezinárodního krajanského festivalu.

Občanské sdružení Sedm paprsků organizuje ve dnech 25. – 28. srpna 2011 v Praze 5. ročník Mezinárodního krajanského festivalu, který bude hostem folklorního festivalu Pražský jarmark.

Festival bude zahájen ve čtvrtek 25. srpna v 10 hodin v Senátu Parlamentu ČR. Přehlídky souborů se uskuteční ve dnech 26. a 27. srpna na Staroměstském náměstí. V neděli 28. srpna v 10 hodin bude festival zakončen průvodem účastníků z Toskánského palácena Hradčanské náměstí a závěrečným vyhodnocením nejúspěšnějších souborů.

Účinkujícím tohoto ročníku bude ve dnech 24. – 28. srpna zajištěno ubytování a stravování (snídaně, obědy, večeře) zdarma. Přihlášky krajanských souborů k účasti na festival přijímá festivalový výbor do 30. dubna 2011 na adrese vera.dousova@sevenrays.cz  nebo veradous.praha@post.cz. Maximální počet členů souboru byl stanoven na 25 osob. V přihlášce je potřebné uvést přesný počet členů, jméno, adresu, telefonní i elektronický kontakt na vedoucího souboru, repertoár a požadavky na techniku (viz přihláška na www.krajanskyfestival.eu). Soubor, který se krajanského festivalu účastní poprvé je povinen poslat informace o historii souboru, jeho činnosti a repertoáru, a také několik fotografií pro potřeby propagace.

Na kontaktní adrese www.krajanskyfestival.eu budou postupně zveřejňovány další informace o festivalu.