b/s/h  česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Výstava Balkánské vnímání evropské identity

Dne 19.2.2009 byla v Sarajevu slavnostně otevřena putovní výstava plakátů s názvem „Balkánské vnímání evropské identity“.

Ve čtvrtek 19. února byla v sarajevské galerii Collegium Artisticum slavnostně otevřena výstava 45 plakátů studentů akademií výtvarných umění zemí Západního Balkánu (Bosny a Hercegoviny, Černé Hory, Srbska, Makedonie, Bulharska a Turecka) pod názvem „Balkánské vnímání evropské identity". Výstava je výsledkem výtvarné soutěže pořádané Radou pro mezinárodní vztahy v r. 2006. Tři ze čtyř oceněných studentů pocházejí z Bosny a Hercegoviny ( Amila Handžić, Rusa Trajkova, Melina Mahmutagić) .

Výstava byla v Sarajevu zorganizována v rámci mezinárodního kulturního festivalu „Sarajevská zima 2009".

s

s

 

Od 5. do 12. 3. mohli výstavu zhlédnout návštěvníci Kulturního centra „Filip Višnjić" v Ugljeviku. Výstava zde byla zahájena ředitelem centra Predragem Vujevićem, starostou Ugljeviku Vasilijem Perićem a konzulkou Janou Starou.

u

u

u

Od 19. do 31.3. byla výstava představena ve výstavní síni Mezinárodní galerie portrétu v Tuzle. Výstavu slavnostně otevřel ředitel galerie Čazim Sarajlić spolu s konzulkou Janou Starou.

t


t

t

Dalšími zastaveními výstavy budou: Universitní knihovna v Banja Luce (7. - 16.4.), Muzeum Kozara v Prijedoru (18.4. - 7.5.), Kulturní dům Cazin (11. - 29.5.), Muzeum města Zenica (4. 19.6.), OKC Abrašević v Mostaru (23. - 30.6.).