b/s/h  česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Výstava "Českej vzorek"

Společnost ASA Group, dovážející na bosensko-hercegovský trh mj. automobily zn. Škoda, uspořádala ve své galerii ASA v Sarajevu v květnu a červnu 2008 za pomoci velvyslanectví České republiky v Bosně a Hercegovině výstavu současného českého výtvarného umění s názvem „Českej vzorek“.

Společnost ASA Group, dovážející na bosensko-hercegovský trh mj. automobily zn. Škoda, uspořádala ve své galerii ASA v Sarajevu za pomoci našeho velvyslanectví výstavu současného českého výtvarného umění s názvem "Českej vzorek".

Na výstavě byly představeny obrazy 4 studentů ateliéru malby Vysoké školy umělecko-průmyslové v Praze - Petry Brázdilové, Davida Hanvalda, Martina Nytry a Karla Štědrého. Tento ateliér je veden Stanislavem Divišem za asistence Aldina Popaji (výtvarník bosenského původu, žijící od r. 1995 v ČR). Práce těchto pedagogů byly na výstavě rovněž prezentovány. K výstavě byl vydán katalog s grafickou úpravou Amara Mulabegoviće. Texty katalogu připravila rovněž studentka VŠUP Sandra Baborovská.

Výstava byla slavnostně zahájena dne 21.května za účasti velvyslance Jiřího Kuděly, generálního ředitele ASA Holding (jedné ze společností ASA Group) Nihada Imamoviće i samotných umělců. Zahájení hudebně doprovodil český violoncellista působící v sarajevské filharmonii Radovan Doležal. Otevření se zúčastnilo i několik dalších velvyslanců, pracovníci našeho velvyslanectví, významní sarajevští umělci (např. Alija Hafizović). Celkově vernisáž navštívilo kolem 50 milovníků výtvarného umění. Výstava potrvá do 16. června.

OBR1

Zleva: P. Brázdilová, M. Nytra, K Štědrý, S. Baborovská, S. Diviš,

A. Popaja, J. Kuděla, N. Imamović, D. Hanvald, A. Mulabegović

OBR2

N. Imamović, J. Kuděla

OBR3

A. Popaja, N. Imamović, J. Kuděla

OBR6

Studenti, S. Diviš, J. Kuděla

OBR4

Vystavená díla

OBR5

Vystavená díla

OBR7

Vystoupení R. Doležala