b/s/h  česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

České technologie v Pivovaru Bihać

(Archivní článek, platnost skončena 11.09.2013.)

Dne 7.9.2012 se v Pivovaru Bihać (Unsko-sanský kanton Federace Bosny a Hercegoviny) za účasti velvyslance Tomáše Szunyoga konalo slavnostní zakončení projektu zvýšení efektivnosti výroby piva zavedením nových technologií. Technologie dodala na komerční bázi firma Anticoro Bábík.

Velvyslanec Szunyog v Pivovaru Bihać

Historie českých technologií v Pivovaru Bihać se datuje již z dob zahájení jeho výstavby na přelomu 70.-80. let 20. století, kdy se na projektování podíleli čeští odborníci ze ZVU Hradec Králové a Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského (VÚPS) v Praze. Ve spolupráci s českými partnery pokračoval Pivovar Bihać i po skončení války v letech 1992-95, výsledkem čehož je výroba odpovídající nejmodernějším standardům a pivo plně odpovídající svou kvalitou pivu typu "Český ležák".