česky  english 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: ČSFD.cz
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Promítání filmu „Můj otec, kníže“

Kdy: 12.06.2024 18:00 - 20:00, Kde: Velvyslanectví České republiky ve Stockholmu, Pavilon, Villagatan 21

Velvyslanectví České republiky ve Stockholmu, Švédsko-česko-slovenský spolek a České centrum Stockholm Vás zvou na další filmový večer, tentokrát na dokumentární film o Karlu Schwarzenbergovi „Můj otec, kníže“, který promítneme 12. června 2024, 18 hod. v Pavilonu našeho velvyslanectví.

Bývalému ministrovi zahraničí, kancléři prezidenta Václava Havla a výrazné postavě české politické scény, Karlu Schwarzenbergovi, který zemřel 12. listopadu 2023, bychom rádi promítáním vzdali hold. Karel Schwarzenberg, známý také jako „kníže“, a jeho dcera Lila, spoluautorka filmu,  spolu strávili desítky hodin během pěti let na různých místech, která ovlivnila život jejich šlechtické rodiny. Od Prahy až po Orlík, přes Vídeň a štýrské Murau, každé místo nese svůj vlastní historický odkaz, zahrnující soukromé okamžiky i významné události 20. století. Dialogy mezi otcem a dcerou odhalují nejen témata, která jsou snadno uchopitelná, ale také ty kontroverzní, jako je složité dospívání ve stínu výrazného otce a tíha aristokratických tradic a zvyků.

Jakkoli se mohou místa, postavy a historické pozadí filmu zdát fascinující, věřím, že tento dokument ve své podstatě odráží intimní a velmi emotivní vztah otce a dcery, jejich společné silné a slabé stránky, selhání a sny, jejich podivínství a životní blízkost,“ říká k filmu Lila Schwarzenberg.  

Tento film bude promítán v původním německém znění s anglickými titulky.

Link pro nutnou rezervaci najdete ZDE. Počet míst je omezen (40).

galerie


Můj otec, kníže/My father, the Prince