Velvyslanectví České republiky v Taškentu

česky  по-русски  o'zbekcha 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Český kuchař v Samarkandu

Kde: Uzbekistán, Samarkand

V dubnu 2011 přijel do Uzbekistánu propagovat českou kuchyni kuchař pan Jaroslav Ševčík z Mohelnice. Těžištěm jeho působení není Taškent, nýbrž starobylé město Samarkand, kde se pan Ševčík „rozcvičuje“ v pivnici "Bochka" (tj. bečka) s tím, že poté bude působit v nově otevírané restauraci Zlatá Praha. Přejeme mistru Jaroslavovi hodně spokojených návštěvníků pochutnávajících si třeba na svíčkové, španělských ptáčcích, segedínském guláši, smaženém sýru s tatarskou omáčkou nebo jablečném štrůdlu. A k tomu všemu osvěžující česko-uzbecké pivo Pulsar.

galerie


Gastronomie Jaroslava Ševčíka