česky  english 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Konference České školy bez hranic: výuka češtiny pro děti na území USA a Kanady

(Archivní článek, platnost skončena 07.03.2013.)

Česká škola bez hranic, o.s. plánuje Setkání zájemců o výuku češtiny pro děti na území USA a Kanady ve dnech 16. a 17. června 2012 v prostorách Českého centra v New Yorku http://new-york.czechcentres.cz/.

České školy bez hranic zajišťují výuku českého jazyka a českých reálií pro děti ve věku od 18 měsíců do 15 let za hranicemi ČR jako doplnění vzdělání, které děti českého původu získávají v zahraničních školách. Česká škola bez hranic vznikla v roce 2003 v Paříži. Od tohoto roku se model její výuky úspěšně rozšířil do dalších 8 evropských zemí. České školy bez hranic tak tvoří mezinárodní síť škol, které kromě Paříže působí rovněž v Londýně, Berlíně, Curychu, Mnichově, Bruselu, Ženevě a Drážďanech. Zároveň spolupracují s dalšími výukovými centry z celého světa. Více informací o činnosti ČŠBH naleznete na www.csbh.cz.

Společné setkání si klade za cíl zejména podrobné seznámení s činností ČŠBH, výměnu zkušeností, názorů a příkladů dobré praxe se záměrem přizpůsobit výukový model českého jazyka potřebám současné české komunity na území USA a Kanady. Účastníci se dále podrobně seznámí se stávající legislativou ČR, jež se dotýká problematiky školní docházky českých dětí vyrůstajících v zahraničí.

Výsledky konference budou představeny na pravidelném Letním setkání Českých škol bez hranic, které se bude konat v Praze v srpnu 2012.

Program jednání bude, na základě projeveného zájmu, upřesněn.

Účast na tomto setkání je bezplatná.

Prosíme o závaznou předběžnou přihlášku na emailovou adresu: csbh@csbh.cz do 9. března 2012.