česky  english 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Česká účast na EAA AirVenture Show 2011

(Archivní článek, platnost skončena 13.08.2014.)

Ve dnech 27.7. – 28.7.2011 se v americkém městě Oshkosh ve státě Wisconsin konala tradiční největší letecká výstava na světě – EAA AirVenture Show 2011. Veletrh navštívil velvyslanec ČR v USA Petr Gandalovič za doprovodu Zuzany Pittnerové, ředitelky zahraniční kanceláře agentury CzechTrade Chicago. Akce se zúčastnily tisíce lidí z USA a celého světa, aby se seznámily s novinkami i tradičními produkty v leteckém sektoru.

Součástí veletrhu byla celá řada doprovodných akcí v podobě odborných seminářů, leteckých show a společenských setkání. V průběhu konání této akce je kontrolní věž v Oshkosh, které má 63 tis. obyvatel, vůbec nejvytíženější na světě. Počet návštěvníků dosáhl za 6 dní podle některých odhadů až 700 tis. osob. Jedná se tak o největší světový veletrh svého druhu.

Tohoto veletrhu se tradičně účastnily i české firmy z oboru – v letošním roce s podporou oficiální účasti Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. Formou vlastních stánků se prezentovalo šest českých společností:

  • Aeromedia, a. s. Praha
  • Avia Propeller, s.r.o. Praha
  • Evektor-Aerotechnik a. s. Kunovice
  • První brněnská VB, TL elektronic a.s.
  • Tomark Aero s.r.o. Měšice
  • Zlín Aviation s.r.o.

Rovněž byly přítomny Asociace výrobců lehkých letadel ČR (LAMA) a Letecká amatérské asociace (LAA).

V rámci propagace českých firem a českého leteckého průmyslu byl zorganizován seminář a navazující tisková konference se zaměřením na ČR a na české firmy. Akci přímo na místě podpořil velvyslanec ČR v USA P. Gandalovič a Z. Pittnerová z agentury CzechTrade a to i formou vystoupení na semináři a tiskové konferenci.

Velvyslanec P. Gandalovič navštívil expozice českých firem, setkal se s účastníky české účasti a jednal s Janem Fridrichem, vice-prezidentem pro zahraniční záležitosti Asociace výrobců lehkých letadel ČR, a rovněž s Rodem Hightowerem, prezidentem a CEO asociace EAA.

 

O akci informovala na svých internetových stránkách také Letecká amatérská asociace ČR. Článek naleznete zde