česky  hrvatski 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Den evropských jazyků 2003

(Archivní článek, platnost skončena 16.10.2020.)

Dne 26. září 2003 se v centru Záhřebu na Květinovém náměstí konala akce “Den evropských jazyků”,kterou pod vedením předsednické země společně uspořádala velvyslanectví zemí Evropské unie a přistupujících zemí, která působí v Záhřebu.

Dne 26. září 2003 se v centru Záhřebu na Květinovém náměstí konala akce

"Den evropských jazyků",

kterou pod vedením předsednické země společně uspořádala velvyslanectví zemí Evropské unie a přistupujících zemí, která působí v Záhřebu.

Každá země měla stánek s propagačními materiály o národním jazyku, ale i kulturním a historickém dědictví země. V průběhu celého dne dvě chorvatské studentky češtiny podávaly informace o výuce jazyků, o České republice a půl hodiny, podobně jako další země, vyučovaly diváky češtinu. Den evropských jazyků se v Záhřebu pořádá již několik let. Díky krásnému počasí, atraktivní hudbě a propagačním materiálům akce přilákala mnoho zájemců, především z řad mladé generace. O akci projevila zájem také média, především televize a rádia, která vysílala přímé přenosy. Výherce kvizu o EU a jednotlivých zemích získal třítýdenní kurz vybraného cizího jazyku v zemi podle svého přání.

(02.10.2003)