česky  hrvatski 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

DNY ČESKÉHO DIVADLA V ZÁHŘEBU

(Archivní článek, platnost skončena 10.12.2015.)

Ve dnech 21. až 23. listopadu 2007 se ve společné spolupráci Divadelního ústavu z Prahy, chorvatského centra ITI-Unesco Záhřeb a Velvyslanectví ČR v Záhřebu uskutečnily dny české činohry a divadla.

Ve dnech 21. až 23. listopadu 2007 se ve společné spolupráci Divadelního ústavu z Prahy, chorvatského centra ITI-Unesco Záhřeb a Velvyslanectví ČR v Záhřebu uskutečnily dny české činohry a divadla. Dne 21.11.2007 na Filosofické fakultě v Záhřebu asi před 200 posluchači přednášela o současném českém divadlu Kamila Černá, šéfredaktorka časopisu Divadelního ústavu v Praze.

V rámci dnů českého divadla byla dne 23.11. ve foyeru Záhřebského divadla mladých - ZKM otevřena výstava fotografií "Pražské Quadrienále". Výstavu zahájil velvyslanec ČR v Záhřebu Karel Kühnl a o Pražském Quadrienále hovořil Ondřej Svoboda z Divadelního ústavu z Prahy. Po zahájení výstavy v divadle ZKM vystoupila divadelní skupina Farma v jeskyni s představením Sclavi - emigrantova píseň. Hlediště bylo zaplněno do posledního místa a Farma v jeskyni sklidila po představení ovace chorvatských diváků.