česky  hrvatski 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Orchestr mladých Evropské unie hledá nové členy

(Archivní článek, platnost skončena 31.12.2018.)

Orchestr mladých Evropské unie (EUYO – European Union Youth Orchestra) je jedním z nejdynamičtějších orchestrů světa. V orchestru, který překračuje kulturní hranice a vystupuje po celém světě, koncertují pod vedením světově proslulých dirigentů nejtalentovanější mladí hudebníci z 27 zemí Evropské unie.

Orchestr mladých Evropské unie získal díky spojení vysokých nároků na jednotlivé hudebníky s renomovaným vedením zkušených dirigentů pověst vynikajícího hudebního tělesa a vzdělávacího centra mladých hudebníků. Tento hudební soubor je podporován programem Evropské unie „Podpora pro organizace působící na evropské úrovni v oblasti kultury“ a rovněž vládami 27 členských zemí EU.

Se vstupem Chorvatska do Evropské unie se v roce 2013 otevře možnost pro mladé chorvatské hudebníky ve věku od 14 do 24 let, aby svoji hudební karieru zahájili právě v tomto orchestru. Proto se, ve spolupráci s Chorvatskou hudební mládeží (Hrvatska glazbena mladež), budou dne 16. února 2013 konat přehrávky mladých talentů.

Tímto bychom rádi pozvali všechny mladé hudebníky, aby sledovali internetové stránky www.euyo.org.uk, kde se dozví všechny nejnovější informace týkající se nadcházejících přehrávek v Chorvatsku. Věříme, že je v řadách české menšiny v Chorvatsku mnoho talentovaných mladých hudebníků, které tímto vyzýváme, aby se zúčastnili přehrávek a tak obhájili vynikající českou hudební pověst.

Všem mladým umělcům přejeme hodně úspěchů!