česky  hrvatski 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

GRATIAS AGIT 2004

(Archivní článek, platnost skončena 08.11.2020.)

Místopředseda vlády a ministr zahraničních věcí ČR Cyril Svoboda předal dne 21. června 2004 v Černínském paláci Cenu GRATIAS AGIT významným osobnostem a organizacím, které se výrazně podílely či podílejí na šíření dobrého jména České republiky v zahraničí. Mezi letošními laureáty je také

Místopředseda vlády a ministr zahraničních věcí ČR Cyril Svoboda předal dne 21. června 2004 v Černínském paláci Cenu GRATIAS AGIT významným osobnostem a organizacím, které se výrazně podílely či podílejí na šíření dobrého jména České republiky v zahraničí. Mezi letošními laureáty je také jedna z nejvýznamnějších a nejaktivnějších chorvatských bohemistů, filoložka a překladatelka paní Dubravka Sesar.

Od roku 1976 přednáší na Záhřebské univerzitě češtinu. Vedle komparatistické slavistické vědecké práce se zabývá i překládáním z české literatury a spolupracuje při tvorbě učebnic a slovníků. Svou profesionální, mnohaletou a vysoce kvalitní prací na poli šíření českého jazyka a literatury přispívá podstatně k propagaci ČR v Chorvatsku. Podrobnější informace o Ceně GRATIAS AGIT naleznete také na stránkách MZV ČR.

(01.07.2004)