česky  english 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Workshop pro českou a slovenskou komunitu k 100. výročí Československa

V sobotu 27. 10. 2018 uspořádalo Velvyslanectví České republiky v Abú Dhabí ve spolupráci s Velvyslanectvím Slovenska výtvarný a hudební workshop pro českou a slovenskou komunitu v Emirátech k 100. výročí vzniku Československa a novodobé české státnosti.

Akce navázala na literárně-výtvarnou soutěž „Proč mám rád Česko? / Proč mám rád Slovensko?“, po jejím skončení byly oceněny nejlepší práce soutěže. Garantem soutěže a vyhodnocení byla lektorka českého jazyka paní Jiřina Klírová, celkově se soutěže zúčastnilo 40 českých a slovenských dětí z Abú Dhabí a Dubaje. Každá práce byla oceněna diplomem, českými a slovenskými sladkostmi, upomínkovými předměty a českou/slovenskou knihou.

V úvodu workshopu vystoupili český velvyslanec pan Alexandr Sporýš a slovenský velvyslanec pan Dušan Horniak, kteří připomenuli 100. výročí vzniku společného československého státu a popřáli přítomným krajanům a jejich dětem příjemné strávení svátečního dne. Následně byla pro děti připravena výtvarná dílna pod vedením paní Oliny Čelišové inspirovaná národní motivy. Po jejím skončení se děti věnovaly zpěvu a tanci českých a slovenských písní pod vedením paní Klírové a za doprovodu akordeonisty pana Jaroslava Orlicena. Na závěr děti převzaly diplomy a další ceny z rukou českého a slovenského velvyslance. Pro všechny přítomné bylo připraveno drobné pohoštění.