français  česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Recepce ke státnímu svátku České republiky a k 25. výročí Listopadu 1989

Dne 24. listopadu 2014 se na Velvyslanectví ČR v Alžíru konala státní recepce ke státnímu svátku ČR. Recepce se letos konala výjimečně v tomto termínu vzhledem ke spojení oslav 28. října se 17. listopadem. V konferenční místnosti ambasády byla ke zhlédnutí instalována výstava „Česká srdce“.

Velvyslanec ČR v Alžírsku Martin Vávra osobně přivítal dva zástupce alžírské vlády, kteří se recepce účastnili jako hlavní hosté. Prvním byl Abdelkader Khomri, ministr mládeže, a dalším ministryně pošt, informačních technologií a komunikace Zohra Derdouri. ZÚ Alžír u příležitosti konání státní recepce obdržel také slavnostní kytici s blahopřáním od ministra zahraničních věcí Ramtane Lamamry. 

Státní recepce 2014 - 1

Velvyslanec ČR Martin Vávra společně s ministryní pošt, informačních technologií a komunikace, ministrem mládeže a s generálním ředitelem sekce pro Evropu alžírského MZV.

Recepce se zúčastnili vysocí představitelé Ministerstva zahraničních věcí Alžírska, konkrétně generální ředitel sekce pro Evropu a ředitelka odboru států střední a východní Evropy.

Státní recepce 2014 - 2

 

Na recepci byli přítomni také zástupci Národního lidového shromáždění (APN), dolní komory alžírského parlamentu. Osobně se dostavili i Abdelkrim Chenini, místopředseda APN, či Abderrahim Sadeg, který předsedá parlamentní skupině alžírsko-českého přátelství. Zástupci APN vyjádřili zájem na prohlubování vzájemných vztahů a parlamentní spolupráce.

Státní recepce 2014 - 3

 

Recepce se celkem zúčastnily asi dvě stovky představitelů diplomatického sboru, alžírských funkcionářů a českých a slovenských krajanů. Nechyběli ani zástupci soukromé sféry, podnikatelé a vedoucí vzdělávacích a kulturních institucí. Pozvání přijali také zástupci některých alžírských médií.