česky  english 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Vládní stipendia na akademický rok 2018/19

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky vyhlašuje konkurz na udělení šesti stipendií pro studium na českých vysokých školách v akademickém roce 2018/19 pro zájemce z Jordánského hášimovského království.

Z uvedených šesti míst jsou čtyři místa vyhrazena pro studium v českém jazyce a dvě pro studium v angličtině. Doporučenými obory jsou energetika, vodohospodářství, informační technologie, stavebnictví, zemědělství a životní prostředí. Žadatelé mají možnost získat informace online na stránce http://registr.dzs.cz/ a přihlásit se mohou výhradně skrze tento registr do 30. 9. 2017. Po tomto datu již nebude možné se do systému zaregistrovat.

            První část výběru se skládá z 30 minutového znalostního testu, poté následuje 60 minutový test ze znalosti anglického jazyka. Součástí on-line přihlášky je i motivační dopis (maximální délka 1000 znaků). V motivačním dopise uchazeč uvede, proč chce studovat v ČR, jakým způsobem hodlá využít nabyté znalosti v zemi původu. Žadatelé s nejlepšími výsledky postoupí do druhého kola, kde se budou vyhodnocovat motivační dopisy jednotlivých kandidátů, kteří budou zároveň pozváni k pohovoru.

Žadatelé, úspěšní ve druhém kole, budou požádáni k předložení doplňující dokumentace. Kandidáti obdrží výsledky testů na přelomu dubna a května 2018. Více informací je k dispozici stránce: http://registr.dzs.cz/registr.nsf/dispozice_cz.pdf. Jakékoliv případné technické problémy mohou uchazeči o stipendium řešit se správcem registru na e-mailu registr@dzs.cz.