česky  english  中文 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: (@MZV)
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Česko zanechalo na fotbalovém šampionátu "EURO 2016" v Pekingu výborný dojem

Po vzoru nadcházejícího fotbalového  mistrovství Evropy "EURO 2016" ve Francii zorganizovalo francouzské velvyslanectví v Pekingu fotbalový šampionát mezi zdejšími ambasádami. Zúčastnilo se jej 16 týmů rozdělených do 4 skupin. Slavnostní zahájení a úvodní výkop v zahajovacím zápase Francie - Rumunsko obstaral velvyslanec Francie v ČLR pan Maurice Gourdault-Montage. Česká reprezentace výhrala svoji skupinu , ve čtvrtfinále však podlehla těsně Francii. Celkově však  Češi zanechali výborný dojem.  

Základ našeho týmu tvořili hráči z českého velvyslanectví v Pekingu, které doplnili hráči ze "ŠKODA CHINA". Český tým skupinu s přehledem vyhrál s impozantním skórem 10:2, kdy postupně porazil Irsko 2:1, Itálii 4:1 a Belgii 4:0. Až na drobné oděrky k žádnému zranění nedošlo, krizová situace nastala pouze na okamžik během zápasu s Belgii, kdy se našemu tvrdému obránci z Dukly Jidrovi Hackerovi roztrhla kopačka. Vítězná pouť našeho týmu bohužel skončila předčasně ve čtvrtfinále, kde česká reprezentace podlehla po statečném boji favoritům turnaje Francii. Hráči francouzského týmu inspirováni svými slavnými krajany Riberym, Pogbou, Benzemou a Griezmannem měli od počátku výraznou převahu a náš Petr Čech v podobě Vladimíra Randáčka nevěděl kam dřív skočit. Přesto však Češi po ojedinělém protiútoku skórovali a po prvním poločase vedli 1:0.  V úvodu druhé půle však Francouzi rychle vyrovnali a druhým nešťastným gólem se i ujali vedení. V závěru zápasu ještě zvýšili na 3:1, několik minut před koncem vzkřísila české naděje  ještě mladá posila z FK Klánovice Jan Katuščák, který po sólu přes celé hřiště, připomínající slavný Maradonův gól, snížil na 3:2. Závěrečný závar před francouzskou brankou zakončil český tým tvrdou střelou, která však bohužel místo do branky mířila do rohu hřiště. Nejlepšími střelci a i hráči byli s 5 góly škodovácký Sina Almiran a klánovický Jan Katuščák. 

Pekingský fotbalový šampionát tak svým průběhem připomněl nedávno skončené hokejové mistrovství světa - nejlepší týmy obou šampionátů vypadly už ve čtvrtfinále. V obou případech to byly bohužel týmy české.  Pekingské "EURO 2016" nakonec výhrala reprezentace Ruska.

HOŠI z pekingského "EURO 2016" DĚKUJEME !!!  a  HOŠI na "EURO 2016" ve FRANCII DO TOHO !!!